Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Vegaval Plata Crianza

12 września 2014 | Styl życia | Jerzy Mazgaj
Jerzy Mazgaj, prezes zarządu delikatesów Alma 
miłośnik cygar, dobrych trunków 
i wybornej kuchni
źródło: materiały prasowe
Jerzy Mazgaj, prezes zarządu delikatesów Alma 
miłośnik cygar, dobrych trunków 
i wybornej kuchni
źródło: Rzeczpospolita

Ktoś powie, że łatwo jest wcinać lekkie sałatki skropione oliwą, gdy za oknem co najmniej kilkanaście stopni przez cały rok.

Ale świat przekonał się już o zaletach śródziemnomorskiej diety z jej dużą ilością ryb, świeżych warzyw i owoców, bakalii, jogurtu i oliwy. Oczywiście ma ona swoje wariacje w zależności od kraju, w którym się znajdziemy, ale Hiszpanie przechwalają się, że to ich śródziemnomorska kuchnia jest tą najzdrowszą i najsmaczniejszą. I nawet jeśli najbardziej obfity hiszpański posiłek to lunch około godziny 2 po południu, to wciąż mają dużo czasu (w tym sjestę, w założeniu 15–30-minutową drzemkę) na jego spokojne strawienie przed bardzo późną kolacją, która w sezonie letnim może się skończyć nawet o północy. Podobno w Hiszpanii na każdy lokal...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 9939

Wydanie: 9939

Spis treści

Biznes Trendy

Zamów abonament