Zielona gastronomia
Kilkanaście dni temu na Lazurowym Wybrzeżu odbyło się spotkanie grupy wybitnych szefów kuchni i najważniejszych mediów gastronomicznych. Jego sprawcą i przyczyną był Jean-Luc Rabanel, jeden z królów kuchni południowej Francji, postać barwna i niepokorna. W swojej restauracji l'Atelier, w centrum Arles, od dziewięciu lat błyszczy talentem i kolekcjonuje laury. A ma ich niemało: począwszy od dwóch gwiazdek „Czerwonego Przewodnika „Michelin" poprzez pięć czapek od „Żółtego Przewodnika" aż po tytuł Szefa Roku Gault & Millau Francja.
To rodowity Gaskończyk,...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta