Farina Valpolicella DOC
Jerzy Mazgaj, prezes zarządu delikatesów Alma miłośnik cygar, dobrych trunków i wybornej kuchni.
Jesienna aura skłania ku oddawaniu się kulinarnym przyjemnościom. Miło, jeśli przy tej okazji można przywołać wakacyjne wspomnienia. Dzisiejszą winną pogadankę dedykuję więc wszystkim, których letnie ścieżki zawiodły do Włoch, a w szczególności nad niezwykłe jezioro Garda i do urokliwej Werony.
Wenecja Euganejska, czyli po włosku Veneto to jeden z najważniejszych regionów winnych Italii. Jej częścią, przez niektórych uważaną za najlepszą, jest Valpolicella. Dolina wielu piwnic, tak przyjęło się powszechnie tłumaczyć pochodzenie nazwy tego miejsca. Nie ma w tym nic dziwnego, zawdzięcza to swoim rozmiarom – rozciąga się na...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta