Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Owoce i soki poprawiają wydajność pracowników

20 sierpnia 2019 | Prawo | Przemysław Wojtasik

Firma, która dba o zdrowe odżywianie zatrudnionych osób, może zaliczyć wydatki na jedzenie do podatkowych kosztów.

Smakołyki wpływają na zdrowie i samopoczucie pracowników. Przekłada się to na lepsze wyniki firmy. Te argumenty przekonały dyrektora Krajowej Informacji Skarbowej, który zgodził się na rozliczenie wydatków na owoce i soki w podatkowych kosztach. Przyznał też, że właściciel firmy nie musi naliczać przychodu korzystającym z przysmaków pracownikom.

O interpretację wystąpiła notariuszka...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 11436

Wydanie: 11436

Spis treści
Zamów abonament