Owoce i soki poprawiają wydajność pracowników
Firma, która dba o zdrowe odżywianie zatrudnionych osób, może zaliczyć wydatki na jedzenie do podatkowych kosztów.
Smakołyki wpływają na zdrowie i samopoczucie pracowników. Przekłada się to na lepsze wyniki firmy. Te argumenty przekonały dyrektora Krajowej Informacji Skarbowej, który zgodził się na rozliczenie wydatków na owoce i soki w podatkowych kosztach. Przyznał też, że właściciel firmy nie musi naliczać przychodu korzystającym z przysmaków pracownikom.
O interpretację wystąpiła notariuszka...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta