Restauracje na głodówce
Z powodu inflacji już co czwarty Polak w ogóle nie korzysta z gastronomii. Jak tak dalej pójdzie, przetrwają głównie pizzerie i fast foody.
Kiepską sytuację gastronomii widać najostrzej w miejscowościach nadmorskich. – Znowu obserwuję rodziny zamawiające jedną porcję ryby, frytki dla dzieci, bez napojów, tylko dla smaku. Obiad zjedzą w pokoju, a kupią w sklepie. Choć ceny rosną, wartość średniego paragonu spada – przyznaje właściciel trójmiejskiego baru.
Już 24...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta