Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Ile powinien kosztować cukier?

29 stycznia 1998 | Ekonomia | ES

Cukrownie rozliczają kampanię

Ile powinien kosztować cukier?

Na to pytanie starali się odpowiedzieć wczoraj przedstawiciele Cukrowniczej Izby Gospodarczej. Otóż z kalkulacji przemysłu cukrowniczego wynika, że po bardzo udanej kampanii cena detaliczna jednego kilograma cukru powinna wynosić 2, 3 zł.

Ta cena wynika z następującej kalkulacji: na wyprodukowanie jednej tony cukru zużyto 7, 7 ton buraków cukrowych, za które płacono po 105, 60 zł za tonę. Po dodaniu do tego kosztów zużycia materiałów pomocniczych oraz kosztów energii cieplnej i elektrycznej, a także...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 1295

Spis treści
Zamów abonament