KWAŚNICA ZE SMAŻONYMI PIEROGAMI Z SOCZEWICY
31 grudnia 2004 | Warszawski Informator Rzeczpospolitej | MK
NA WIDELCU
KWAŚNICA ZE SMAŻONYMI PIEROGAMI Z SOCZEWICY
Składniki zupy: sok z kapusty kiszonej? bulion drobiowy z gotowanymi i pokrojonymi w paski suszonymi podgrzybkami lub prawdziwkami? cebula pokrojona w kostkę i dość mocno przysmażona. Składniki pierogów: soczewica czerwona ugotowana do miękkości z czosnkiem i cebulą? doprawiona solą i ostrym chili - zmiksowana? ciasto pierogowe? skwarki ze słoniny. Wszystkie składniki zupy połączyć i zagotować. Uformować trzy tradycyjne pierogi z farszem z soczewicy. Pierogi ugotować i podsmażyć na smalcu. Włożyć do talerza z zupą.
Kolumnę opracowała Monika Kucia, m.kucia@rp.pl Czytaj także- ZUPA NA KACA