Jak smalec to z dzika
Z czasem nauczyłem się wszystko przyrządzać sam. Lubię eksperymentować. Znane od lat przepisy dzięki przyprawom i dodatkom nabierają nowego smaku. Jestem kucharzem od mięs. Nie lubię piec ciast ani robić deserów. Wśród wszystkich kuchni świata preferuję ostrą, a zarazem zaskakująco łagodną kuchnię tajską. Mięso połączone z owocami morza, smak ostry ze słodkim i dodatki - trawa cytrynowa, kolendra, mleko kokosowe. Przepadam za ostrygami i ślimakami. Lubię gotować, ale bardzo chętnie jadam...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta