Hej, na hali!
Górskie specjalności na pożegnanie zimy to propozycja restauracji Lalka w hotelu Sheraton. Można tu zjeść np. śledzie marynowane po góralsku, nadziewane bryndzą i podane z sosem z natki pietruszki i pieczywem razowym (28 zł), gęsty i śmietanowy barszcz czerwony na zakwasie z ziołowymi pierożkami (22 zł) oraz tradycyjną, góralską kwaśnicę na wędzonych żeberkach (25 zł). Bardzo smaczny jest pstrąg panierowany w kaszy gryczanej z sosem z kiszonej kapusty i marchewką (60 zł). Miłośnikom mięsiwa polecam zrazy z polędwicy wołowej z oscypkiem podane ze śliwkową kaszą pęczak i sosem majerankowym (65 zł). Desery to także dania wysokoenergetyczne, inspirowane kuchnią góralską, ale skomponowane w nowy, wyrafinowany sposób, jak np. knedle drożdżowe z bryndzą podawane z lodami rozmarynowo-miodowymi. Promocja trwa do 24 marca.
Monika Kucia Lalka, Sheraton Warsaw Hotel & Towers, ul. Prusa 2, tel. 0 22 450 67 06, można płacić kartą.