Ostre prapapryczki
10 lipca 2007 | Nauka i Technika | Łukasz Kaniewski
ARCHEOLOGIA Korzenie kuchni meksykańskiej Ostre prapapryczki Charakterystyczny smak potraw meksykańskiej kuchni jest znacznie starszy niż państwo Meksyk - dowodzą naukowcy. Znaleźli oni w jaskiniach na południu kraju pozostałości po dziesięciu różnych odmianach papryki chili.
Wygląda więc na to, że kuchnia prekolumbijskich mieszkańców dzisiejszego Meksyku...
Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta