Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE
POPRZEDNI ARTYKUŁ Z WYDANIA NASTĘPNY ARTYKUŁ Z WYDANIA

Święta na wynos

07 grudnia 2007 | Warszawski Informator Rzeczpospolitej | MK
źródło: stockfood
źródło: stockfood

Domowe kuchnie przed świętami tętnią życiem i odurzają zapachami. Ale nie wszystkie, co wcale nie znaczy, że ich właściciele rezygnują z wystawnej wieczerzy. Po prostu część, a czasem wszystkie potrawy, wolą zamówić u fachowców – w ulubionych restauracjach

– Ludzie coraz więcej pracują, są zabiegani, a kiedy dotrą wreszcie do domu, wolą odpocząć i poświęcić jak najwięcej czasu bliskim, a nie zamykać się w kuchni. Ja to rozumiem i szanuję – mówi Karol Okrasa, szef kuchni w hotelu Le Royal Meridien Bristol.Wszyscy zapracowani oraz niepewni swych kulinarnych zdolności, mogą – a wręcz powinni – wesprzeć się świątecznym kateringiem. Tym bardziej że oferta jest przebogata: od dań bardzo tradycyjnych, po bardzo ekstrawaganckie.

Wiking

CH Klif, ul. Okopowa 58/72, piętro I, tel. 022 531 46 55Restauracja słynie z ryb, co znakomicie wpisuje się w wigilijne tradycje. Do 20.12 można tu zamówić m.in. tatara z łososia (49 zł/kg), śledzie w oleju lub śmietanie (3,40 zł/0,1 kg), ryby w galarecie – karp, łosoś, szczupak faszerowany (9,90 zł/porcja), a także ryby smażone i całe łososie z pieca.

Delicja Polska

ul. Koszykowa 54,

tel. 022 630 88 50

Czekają tu takie frykasy jak consomme z suszonych prawdziwków (39 zł/l), kołduny faszerowane kapeluszami prawdziwków (32 zł/kg), śledzie marynowane w oliwie lnianej z cebulką (12 zł/150 g), pikantny tatar ze śledzi na pumperniklu (12 zł/100 g). A na deser – tort makowy nasączony miodowym krupnikiem (145 zł).

Santorini

ul. Egipska...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
POPRZEDNI ARTYKUŁ Z WYDANIA NASTĘPNY ARTYKUŁ Z WYDANIA
Brak okładki

Wydanie: 7883

Spis treści

Ekonomia

300 poselskich poprawek
4fun.tv nadal ma koncesję
AMZ Kutno: tur dla MON
AOL wchodzi nad Wisłę
Anglicy tną stopy, bo boją się o gospodarkę
Avastin poza rynkiem
Barlinek ze Skanska
Białoruś skazana na drogi gaz
Brytyjski funt traci coraz bardziej
Bush uratuje kredytobiorców
Błędnie rozumiana praktyka opłat
Ceny żywności podbijają inflację
Cytat dnia
Czy paliwo będzie tańsze?
Dantex złożył prospekt do KNF
Drobiowe embargo
Ekologiczne wyzwania
Fiat na miarę polskich klientów
Francuska sieć będzie karmić Polaków
Giełda będzie promować instrumenty pochodne
Gospodarka Europy Środkowej będzie nadal rosła
Hamulce dla Rosji
Innowacje ważniejsze od infrastruktury
Jakim krajom grozi kryzys ?
Jawność w spółkach
KNF interesuje się Pocztylionem
Kalendarium gospodarcze
Komentarz giełdowy
Koniec wojny o banki
Kontrakt za 40 mln euro
Król rynków i stadionów
LICZBA DNIA: 11,3 proc. wynosi bezrobocie
Lakszmi Mittal pełnym szefem
Latający problem – samoloty dla polskich VIP-ów
Mini z Austrii
Minister skarbu zatroszczy się o stocznie
Najtrudniej na Słowacji
Największy program podpisany
Niech kadrowa miotła wymiata rozważnie
Nowi wiceministrowie i strategia
Odrzucone skargi Agusty
Oferta na Alitalię
Operator z majątkiem
Oszczędzanie energii w kraju wolnym od GMO
Pięć milionów skrytek na listy do wymiany
Plus i Orange ukarane
Polacy cały czas chętnie kupują podróbki
Ponad 870 mln euro z UE
Przybywa oaz nowoczesności
Telefonia Dialog wchodzi na warszawską giełdę
Upadek wydawcy „Detalu Dzisiaj”
W Kompanii protestują
Warunki kupna Endesy
Więcej zagranicy dla polskich OFE?
Wybór przed losowaniem
Wyprodukujemy tyle fiatów 500, ile będzie trzeba
Zaklinacz Internetu
Zastój na parkiecie
Zmiany w Raiffeisen Banku
„Super Express” na nowo
Zamów abonament