Aromo Carménère Private Reserve
Pamiętacie swój pierwszy w życiu kieliszek wina? Ja też nie. A szkoda, bo mógłby to być jeden z kamieni milowych na drodze do dojrzałości zarówno w sensie metryki, jak i smaku.
Umiejętność smakowania wina i wyczuwania jego niuansów trzeba w sobie wykształcić. Oczywiście nie wszystkim dane będzie wznieść się na takie wyżyny, aby bez pudła odróżniać włoską barberę od francuskiego cabernet sauvignon, ale różnica między pinot noir a shirazem będzie już wyczuwalna. Trzeba podejść jednak do tego metodycznie. Warto zacząć od charakterystycznych win „jednoodmianowych". Jest wiele genialnych rodzajów kupażu, które dostarczają niesamowitych wrażeń, ale niewielki z nich pożytek, jeśli chodzi o początkową naukę.
Zostańmy przy winach czerwonych. Na czym można poćwiczyć? Żeby...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta