Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Jeden stek dziennie nikomu nie zaszkodzi

14 listopada 2014 | Druga strona | Agnieszka Kalinowska
Agnieszka Kalinowska
źródło: archiwum prywatne
Agnieszka Kalinowska

Rozmowa: Aleksandra Czarnewicz-Kamińska, dietetyk

Rz: Polacy znowu chętniej sięgają po mięso. Według Instytutu Ekonomiki Rolnictwa w tym roku jego spożycie wzrośnie pierwszy raz od 2008 roku i dalej będzie rosnąć. Czy mięso jest nam niezbędne w codziennej diecie?

Aleksandra Czarnewicz-Kamińska: Każde chude mięso będzie w diecie wskazane. Oczywiście mięso czerwone będzie bardziej wskazane niż białe ze względu na większy udział żelaza, czyli tego, czego nam bardzo często brakuje. Wieprzowina, wołowina jest wskazana, ale chuda.

To...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 9991

Wydanie: 9991

Spis treści

Publicystyka, Opinie

Biznes Trendy

Media planet

Zamów abonament