Szlakiem żółtych naklejek
Jak rozpoznać dobrą restaurację? Po żółtej naklejce na drzwiach. A wyśmienitego szefa? Po żółtym dyplomie zdobiącym ścianę restauracji. Wybór najlepszego miejsca na lunch lub kolację nigdy nie był tak prosty, wystarczy wziąć do ręki „Żółty Przewodnik".
Rozpoczął się sezon Gault & Millau Tour, spotkań dla najlepszych szefów kuchni w poszczególnych regionach Polski. Dyplomami i tytułami wyróżniani są ci, którzy są nie tylko znakomici, ale także oryginalni. Po każdym z tych spotkań przybywa pięć dyplomów na ścianach restauracji wyróżnionych szefów.
Tytuł Szefa Kuchni Tradycyjnej dzierży Andrzej Polan, szef i właściciel Małej Polany Smaków wtulonej w mokotowskim parku Morskie Oko. W wysublimowany sposób przenosi on tradycyjne smaki, dania i produkty w nowoczesność, dodając im...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta