Nowy smak na nowy rok
Oto dziesięć najgorętszych trendów kulinarnych na najbliższe miesiące.
- Świat w 2017 roku odkryje zupy, to one będą rządzić naszym codziennym menu. To ucieszy zapewne Grzegorza Łapanowskiego, szefa Food Lab Studio. „Interesują mnie makrotrendy, czyli zmiany w dłuższym czasie. To, co obserwuję od pewnego czasu, to powrót do korzeni, lokalności i sezonowości. Ten trend ma się mocno. Zupy są czymś bardzo polskim. Dostrzegli to producenci gotowych posiłków, którzy oferują coraz lepsze i bez sztucznych dodatków zupy z warzyw, szczególnie tych korzennych" - mówi.
- Gotowanie w domu. Tutaj pojawiają się dwie możliwości. Jedna to zaproszenie kucharza do domu. Okazuje się,...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta