Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Pomysł na pyszne zimowe dni

18 grudnia 2017 | Życie Rzeszowa i Podkarpacia | Danuta Walewska
Oryginalnej Podkarpackiej kuchnia, można spróbować w bieszczadzkich restauracjach.
autor zdjęcia: Michał Walczak
źródło: Rzeczpospolita
Oryginalnej Podkarpackiej kuchnia, można spróbować w bieszczadzkich restauracjach.

Podkarpacie, w szczególności Bieszczady, po letnim i jesiennym sezonie czeka teraz biały sezon.

Bieszczady jak i całe Podkarpacie są atrakcyjne również zimą. Są porządnie naśnieżone stoki narciarskie z wyciągami, łagodne pagórki, idealne dla początkujących. Jest przyzwoita baza hotelowa.

Kto nie powinien tu przyjeżdżać? Przede wszystkim turysta szukający możliwości spędzenia urlopu w luksusowych warunkach, taki, który lubi kuchnię vega, jest przyzwyczajony do tego, że w hotelu czy pensjonacie zawsze jest jacuzzi i niewyobrażający sobie urlopu bez spacerów po miejskim deptaku. Tego tutaj nie znajdzie.

Rozsądne ceny

Ile kosztuje nocleg w te ferie? Ceny zaczynają się od 35 zł od osoby. Jeśli wybierzemy wersję ze śniadaniem i obiadokolacją, ten wydatek zwiększy się do 65 zł. Pakiety świąteczne, 4-dniowe, zaczynają się od 300 zł od osoby. Sezon w tym roku rozpoczyna się tuż przed Bożym Narodzeniem, potem na początku stycznia będzie kilka dni...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 10931

Wydanie: 10931

Spis treści

Publicystyka, Opinie

Zamów abonament