Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Dobry czas dla branży żywnościowej

02 października 2019 | Ekonomia i rynek
Organizatorzy targów spodziewają się 46 tys. zwiedzających
źródło: materiały prasowe
Organizatorzy targów spodziewają się 46 tys. zwiedzających

Na Międzynarodowych Targach Poznańskich na trwających 
właśnie targach branży 
spożywczej, gastronomicznej 
i opakowaniowej widać optymizm. Ofertę pokazuje tu blisko 
900 wystawców z Polski 
i zagranicy. Organizatorzy spodziewają się 46 tys. zwiedzających. materiał powstał 
we współpracy z grupą MTP

 

Branża żywnościowa odnotowała dynamiczny wzrost w ostatnich pięciu latach. Pomimo zahamowania tempa wzrostu wskaźniki rentowności wystawców wciąż rosną. Największym odbiorcą polskiej żywności są Niemcy – trzeci światowy importer (po Stanach Zjednoczonych i Chinach). Wartość eksportu żywności z Polski do naszych zachodnich sąsiadów wynosiła w 2017 r. 5,7 mld dol. Dużymi klientami polskich producentów są także odbiorcy z Wielkiej Brytanii, Holandii, Czech, Włoch i Francji. Na tych rynkach konkurujemy jednak...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 11473

Wydanie: 11473

Spis treści

Komunikaty

Nieprzypisane

Zamów abonament