Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Wymagające opakowanie

19 maja 2021 | Dodatek

Folia, papier, tektura, szkło czy puszka – w takich opakowaniach 
najczęściej przechowywana jest żywność.

 

Pakowanie żywności jest znacznie bardziej wymagające niż innych produktów. Wszystko dlatego, że opakowania, w których przechowywane jest jedzenie, muszą spełniać nie tylko standardy higieny, a do tego ładnie wyglądać. Opakowania wykonane z niewłaściwych materiałów lub w niewłaściwy sposób mogą stanowić zagrożenie dla zdrowia człowieka.

Dozwolone dla żywności

Głównym zadaniem opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością wciąż jest zabezpieczenie jej przed czynnikami zewnętrznymi, takimi jak wilgoć, zanieczyszczenia, temperatura czy promieniowanie słoneczne, dlatego wszelkiego rodzaju pojemniki i jednorazowe pudełka do żywności muszą...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 11965

Wydanie: 11965

Spis treści

Drobne (6+2)

Nieprzypisane

Zamów abonament