Pracownik musi mieć miejsce na obiad
Spółka może rozliczyć w podatkowych kosztach wynagrodzenie za prowadzenie zakładowej jadłodajni.
Zakładowa stołówka daje możliwość regeneracji w czasie przerwy w pracy, a także integruje załogę pozwalając na wymianę poglądów. Te argumenty przekonały fiskusa, który zgodził się na rozliczenie opłaty za prowadzenie jadłodajni w podatkowych kosztach.
O interpretację wystąpiła spółka z o.o. zajmująca się hydrauliką. Produkuje cylindry, bloki sterownicze, systemy kierownicze i zawieszenia, a także zawory i agregaty dla mobilnych maszyn...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta