Nie marnuj! To podstawa ograniczenia wydatków
Przemyślane zakupy artykułów spożywczych pozwalają na niemałe oszczędności. W dobie wysokiej inflacji to może uratować nasze finanse.
W październiku inflacja wyniosła 17,9 proc. Najszybciej idą w górę ceny energii, paliwa i żywności. To ostatnie podrożało aż 21,9 proc. rok do roku (2,7 proc. miesiąc do miesiąca), a na tym pewnie nie koniec. Podwyżki wszyscy czujemy na własnej skórze i coraz częściej jesteśmy zmuszeni do oszczędzania. Oszczędzać możemy, już robiąc zakupy spożywcze. I nie chodzi o to, żeby jeść ciągle makaron z sosem pomidorowym i parówki, gdyż to jest najtańsze, ale o takie działania, które pozwolą odżywiać się zdrowo, a przy tym nie przepłacać.
Najważniejsze są przemyślane zakupy. Mimo kryzysu Polacy wyrzucają bardzo dużo żywności, a prym w tym wiodą nie...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta