Styl życia
- Łosoś na parze - danie Elżbiety Dzikowskiej
- Alfabet wina - Butelka spod Niagary
Jeżdżąc po świecie, próbowałam setek najróżniejszych potraw, jednak zawsze bardzo smakowały mi ryby. Dlatego łosoś na parze często gości na moim stole - mówi ELŻBIETA DZIKOWSKA
Równie wielką radość, jak smakowanie ryb, sprawia mi ich przyrządzanie. Wiele lat temu z mężem pływaliśmy na łódce "Halikówka" wokół Kuby. Towarzyszył nam Kazimierz Kaczor z żoną na łódce "Desperat". Od początku wyprawy dziwiła nas niesłychana gościnność rybaków, którzy codziennie podpływali do nas i tanio sprzedawali świeże ryby.
...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta