Gotowali dla tłumów i dla koronowanych głów
Organizator wielotysięcznych imprez plenerowych i cateringu. Jego dania uświetniają bankiety na cześć przywódców państw, podejmowanych w Polsce - Trójkąt Weimarski we Wrocławiu (2003 rok), bankiet na cześć kanclerza Niemiec (2002). Szkolił się m.in. na Teneryfie, tam zgłębiał kuchnię hiszpańską oraz to, w jaki sposób przygotowuje się dania z owoców morza. Z zakresu ryb i owoców morza był też szkolony przez szefa kuchni Francois Mitterranda. Specjalizuje się również w kuchni polskiej i staropolskiej. Executive Chef, Meneger F&B w hotelu Bryza, członek i jeden z założycieli Klubu Szefów Kuchni. Organizator "Wielkiego gotowania" w Polskim Radiu.
Ulubione danie
Pierogi z sielawą i rakami na kaszy jaglanej z suszonymi...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta