Kursy dla kucharzy, kelnerów i barmanów
Szef kuchni: podnieść kwalifikacje
Organizacja kuchni, jakość, zalety i umiejętność korzystania z nowoczesnego sprzętu - to zagadnienia, którym poświęcone będą zajęcia podczas kursu podnoszącego kwalifikacje szefów kuchni.
Będzie też o układaniu kart menu i organizacji śniadań. O rodzajach przyjęć i organizacji stołów, o polskich daniach dla Europy i ziołach w sztuce kulinarnej.
Do programu kursu wprowadzono elementy HACCAP, informacje nt. serwisu specjalnego. Wiele będzie o pracy przy stole gościa - tranżerowanie*, filetowanie*, przyrządzanie i flambirowanie* potraw oraz ich...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta