Czy siarka w winie to diabelska sprawka
15 lutego 2007 | Styl życia | KK
WINIARSTWO Nawet do produkcji najdroższych win dodaje się siarczyny. To zabieg liczący kilkaset lat Czy siarka w winie to diabelska sprawka W supermarkecie do stoiska z winami podchodzi Kowalski, przebiega wzrokiem regały, sięga po jakąś butelkę, wcale nie najtańszą, z przyjemnością kontempluje etykietę, a potem spogląda na kontretykietę i czyta: "zawiera siarczyny". Z niesmakiem odstawia chianti. Gdy sięga po burgunda, tokaj, rioję -to samo: "zawiera siarczyny". Odstawia...
Oczywiście, ma swoje...
Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta