Bez noża i łyżki, czyli makaronowy savoir-vivre
Bez noża i łyżki, czyli makaronowy savoir-vivre
"Jeżeli istnieje coś, co odróżnia prawdziwego Włocha od cudzoziemca, to sposób jedzenia spaghetti: Włoch owija je wokół widelca pewnym i szybkim ruchem. Wręcz przeciwnie turyści. Usiłują rozpaczliwie pomóc sobie łyżką lub krojąc makaron nożem, makaron‚ który zawsze im ucieka" – czytamy w jednym z włoskich blogów internetowych.
Dobra wiadomość dla wielbicieli makaronu: produkty firmy Malma wracają na rynek. W zeszłym roku z ogromnym zdziwieniem znalazłam paczki tego makaronu‚ w wersji gourmet (makaron produkowany...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta