Bez noża i łyżki, czyli makaronowy savoir-vivre
07 lipca 2007 | Styl życia | Tessa Capponi-Borawska
OD KUCHNI Tessa Capponi-Borawska Bez noża i łyżki, czyli makaronowy savoir-vivre "Jeżeli istnieje coś, co odróżnia prawdziwego Włocha od cudzoziemca, to sposób jedzenia spaghetti? Włoch owija je wokół widelca pewnym i szybkim ruchem. Wręcz przeciwnie turyści. Usiłują rozpaczliwie pomóc sobie łyżką lub krojąc makaron nożem, makaron‚ który zawsze im ucieka" - czytamy w jednym z włoskich blogów internetowych.
Dobra wiadomość dla wielbicieli makaronu: produkty firmy Malma wracają na rynek. W zeszłym roku z ogromnym zdziwieniem znalazłam...
Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta