Informacje
Informacje
Mięso
W minionym tygodniu na giełdach pojawiło się sporo półtusz wieprzowych imrożonych oraz ćwierci wołowych. Dużo było mięsa drobnego, wieprzowego i wołowego.
Giełda Łódzka miała w swojej ofercie półtusze wieprzowe świeże kl. I w cenie 3, 75-3, 80 zł/ kg, półtusze mrożone w cenach od 3, 65 do 3, 70 zł/ kg. Ćwierci wołowe mrożone zbydła młodego sprzedawane były w cenie 4, 80-4, 90 zł/ kg. Łopatka mrożona bez golonki miała cenę wywoławczą 5, 50-5, 60 zł/ kg, a łopatka mrożona zkością i golonką, cenę 4, 50-4, 60 zł/ kg. Mięso golonkowe importowane sprzedawano w cenie 6, 45-6, 70 zł/ kg. Szynkę z kością i golonką mrożoną proponowano w cenach od 5, 60 do 5, 70 zł/ kg, golonkę przednią importowaną, w cenie 3, 53-3, 75 zł/ kg. Głowy wieprzowe miały cenę 1, 00-1, 40 zł/ kg. Drobne mięso wieprzowe kl. I sprzedawane było w cenie 8, 50-9, 50 zł/ kg, a kl. III, ozawartości tłuszczu do 40 proc. , w cenie 4, 00-4, 25 zł/ kg, zaś o zawartości tłuszczu do 35 proc. w cenie 5, 00-5, 30 zł/ kg. Drobne mięso kl. III o zawartości tłuszczu do 45 proc. miało cenę 3, 60-4, 00 zł/ kg. To samo mięso kl. IV sprzedawane było w cenie 3, 10-3, 25 zł/ kg. Mięso drobne wołowe kl. II miało cenę 6, 60-6, 85 zł, klasy III cenę 3, 65-3, 80, a kl. IV cenę 2, 90-3, 00 zł/ kg. Importowana z Węgier polędwica wieprzowa sprzedawana była w cenach od 13, 70 do 14, 80 zł/ kg. Boczek mrożony z...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta