Szkolenia z jajka na twardo
Warsztaty kulinarne to dziś zajęcia popołudniowe dla dzieci, obok nauki gry w tenisa i lekcji języka angielskiego. Na kursach mali kucharze próbują chili i soku z cytryny, robią tosty i szarlotkę, ale też sushi czy meksykańskie tapas
- Kto chce rozgnieść patelnią czosnek? – pyta Katia Roman prowadząca zajęcia w Little Chef. Zgłasza się nieśmiała siedmioletnia Japonka i z przejęciem miażdży ząbek na desce.
Gotowanie to dziś kolejny trening w napiętym grafiku najmłodszych. Wcale nie codzienna czynność, do której wdrażało się ich w kuchni. Jeśli mama nie gotuje w domu, bo nie ma czasu, szansę na kontakt z mąką, cukrem i patelnią dziecko ma tylko na kursie, w czasie, gdy rodzice są w pracy.
Jak pachnie cynamon
Little Chef to szkoła gotowania dla najmłodszych. Dzieci poznają tu różne przepisy, zasady pracy w kuchni oraz radość z samodzielnego przyrządzania jedzenia. Piją sok z cytryny i próbują po raz pierwszy w życiu czosnku. Te, które nie chcą w domu nic jeść, pochłaniają kilka własnoręcznie zrobionych „świnek w kocykach”...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta