Sadownik wyprodukuje 100 hektolitrów wina
Dzięki nowym przepisom do konsumentów trafią cydr z własnego sadu i miód pitny z własnej pasieki
– Dziś sadownik, jeśli chce produkować wino ze swoich owoców, musi sprostać tym samym rygorom technologiczno-produkcyjnym co duży producent. To się zmieni. Naszym celem jest wykorzystanie nadwyżek owoców na rynku – mówi Krzysztof Potocki, naczelnik Wydziału Wyrobów Winiarskich i Spirytusowych w Ministerstwie Rolnictwa. – Przy małej produkcji wina bariery biurokratyczne należy likwidować.
Projekt ustawy o wyrobie i rozlewie wyrobów winiarskich, który zakłada...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta