Rybka po angielsku
Fish and Chips, ul. Koszykowa 30, tel. 692 240 804, czynne od poniedziałku do piątku w godz. 10 – 22, w soboty w godz. 11 – 22, w niedziele w godz. 11 – 19, można płacić kartą Informacje dodatkowe: • parking – nie • klimatyzacja – tak • sektor dla palących – nie • karta win – nie • menu i atrakcje dla dzieci – nie • Internet bezprzewodowy – nie
Kuchnia angielska, będąca przez lata w pogardzie zarówno wśród rdzennych wyspiarzy, jak i kontynentalnych Europejczyków, od jakiegoś czasu wydobywa się z marketingowego kryzysu. Pomaga jej moda na slow food, organiczną żywność czy naturalne procesy kuchenne bez wspomagaczy. No i pojawienie się fascynatów w stylu Fergusa Hendersona, promotora jedzenia od nosa do ogona, czyli bez marudzenia na podroby, ryjki, nóżki i ogonki. Jedna wizyta w jego knajpie w Londynie kompletnie zmienia postrzeganie brytyjskiej kuchni, znanej powszechnie z oklepanych hotelowych śniadań i...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta