Cukier wciąż krzepi
Cukier jest szybkim źródłem energii i przyjemności - mówi Krzysztof Puchalski, socjolog zdrowia i medycynyw rozmowie z Matyldą Młocką
Rz: Krajowa Spółka Cukrowa będzie inwestowała między innym w Mołdawii i zakłada spółkę w Ameryce Południowej. Nikogo to nie dziwi, bo cukier spożywa się dziś powszechnie. Ale chyba nie zawsze tak było?
Krzysztof Puchalski: Kiedyś był to produkt trudno dostępny i drogi. Dopiero presja przemysłu spożywczego i to, że zaczęto pokazywać cukier...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta