Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Cukier wciąż krzepi

08 lutego 2011 | Druga strona | Matylda Młocka
Wykładowca w Szkole Wyższej Psychologii Społecznej
źródło: SWPS
Wykładowca w Szkole Wyższej Psychologii Społecznej

Cukier jest szybkim źródłem energii i przyjemności - mówi Krzysztof Puchalski, socjolog zdrowia i medycynyw rozmowie z Matyldą Młocką

Rz: Krajowa Spółka Cukrowa będzie inwestowała między innym w Mołdawii i zakłada spółkę w Ameryce Południowej. Nikogo to nie dziwi, bo cukier spożywa się dziś powszechnie. Ale chyba nie zawsze tak było?

Krzysztof Puchalski: Kiedyś był to produkt trudno dostępny i drogi. Dopiero presja przemysłu spożywczego i to, że zaczęto pokazywać cukier...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8847

Spis treści
Zamów abonament