Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Niższe zyski z żywności

11 lipca 2011 | Ekonomia | Beata Drewnowska
Duże firmy z branży mają 265 tys. pracowników
źródło: Rzeczpospolita
Duże firmy z branży mają 265 tys. pracowników

Wysokie ceny surowców zaszkodziły wynikom spółek spożywczych

– Po  pierwszym półroczu wiele wskazuje na to, że 2011 rok będzie jednym z gorszych dla firm mięsnych – uważa Ryszard Smolarek, prezes Zakładów Mięsnych Łmeat. W szczególnie trudnej  sytuacji są przetwórnie zajmujące się także ubojem trzody. – Ich rentowność netto w pierwszej połowie 2011 roku mogła być nawet o połowę niższa niż rok wcześniej – mówi Smolarek.

Firmy mięsne odczuwają skutki wysokich cen surowca. Jest go mało, ponieważ drogie pasze...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8975

Spis treści
Zamów abonament