Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Nic nie jest zdrowe dla wszystkich

13 lutego 2012 | Druga strona | Michał Płociński
źródło: Archiwum

Joanna Bajerska, dietetyk

Naszym producentom masła zdobywanie zagranicznych rynków idzie... jak po maśle. Jednak Polacy wolą margarynę i różne miksy. Dlaczego masło stało się niemodne?

Joanna Bajerska: Bo jest produktem bardzo kalorycznym i zawiera dużo kwasów tłuszczowych nasyconych, a także cholesterolu. Powinny go unikać na pewno osoby otyłe, cierpiące na miażdżycę, nadciśnienie tętnicze i cukrzycę, czyli po prostu na choroby cywilizacyjne wynikające z wadliwego żywienia....

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 9156

Wydanie: 9156

Spis treści
Zamów abonament