Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Terre del Barolo Nebbiolo d’Alba

11 września 2015 | Nauka | Jerzy Mazgaj
Jerzy Mazgaj, prezes zarządu Delikatesów Alma, 
miłośnik cygar, dobrych trunków 
i wybornej kuchni
źródło: materiały prasowe
Jerzy Mazgaj, prezes zarządu Delikatesów Alma, 
miłośnik cygar, dobrych trunków 
i wybornej kuchni
źródło: Rzeczpospolita

Według Davida Rockefellera, wnuka słynnego Johna, a obecnego patriarchy rodu, recepta na odniesienie sukcesu w biznesie w każdych czasach jest zadziwiająco prosta – trening, dyscyplina i ciężka praca.

Jerzy Mazgaj, prezes zarządu Delikatesów Alma, miłośnik cygar, dobrych trunków i wybornej kuchni

Po przełożeniu tej rady na inne sfery życia oraz zainteresowania: jak najwięcej zobaczyć, doświadczyć, spróbować, sprawdzić i zapamiętać – to powinno być celem również wszystkich smakoszy wina.

Ostatnio pisałem o katalońskim winie ze szczepu sumoll, którego rustykalność i specyficzne ziemne aromaty są czasem porównywane do tych, jakie można znaleźć w trunkach produkowanych z włoskiego nebbiolo. Ponieważ ostateczny werdykt należy do degustatora, postanowiłem zabrać was dzisiaj do Piemontu, żebyście mieli...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 10241

Wydanie: 10241

Spis treści
Zamów abonament