Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Wzrosły ceny masła i cukru

17 lutego 1997 | Ekonomia | ES

Na światowych rynkach rolnych

Wzrosły ceny masła i cukru

Jak informuje Zespół Monitoringu Zagranicznych Rynków Rolnych Fundacji Programów Pomocy dla Rolnictwa (FAPA) , przez ostatnie dwa tygodnie na światowych rynkach wzrosły ceny masła, mleka w proszku i cukru. Z kolei w Polsce wzrosły ceny serów.

Ceny odtłuszczonego mleka w proszku wahały się od 7, 46 zł za kilogram w USA do 7, 66 zł w Niemczech i Holandii. Ceny pełnego mleka w proszku mieściły się w przedziale 9, 21 zł (we Francji) do 9, 52 zł (w Holandii) .

Do wzrostu cen mleka w proszku przyczyniły się jego duże zakupy...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 997

Spis treści
Zamów abonament