Rynek ekologiczny nabiera rozpędu nad Wisłą
Warszawa jest atrakcyjnym miejscem dla dystrybutorów certyfikowanej żywności. W drugiej połowie listopada ruszy tutaj drugi BioBazar.
Filia targowiska z żywnością ekologiczną wystartuje niemal równo sześć lat po tym, jak swoją działalność zaczął BioBazar w byłej fabryce Norblin w Warszawie. Swoją siedzibę będzie miała w Soho Factory w prawobrzeżnej stolicy.
- Zaczynamy od sobót, ale docelowo chcielibyśmy działać, podobnie jak w Fabryce Norblina, również w środy i piątki po pracy – mówi Joanna Żuchlińska ze spółki MyEcolife, prowadzącej BioBazary.
Na praskim bazarze pojawi się początkowo około 45 wystawców. Dzięki temu, jak zaznacza Joanna Żuchlińska, klienci będą mieli duży wybór i bez problemu zrobią kompleksowe zakupy.
Chętnych, by kupować w stylu bio jest w Polsce coraz więcej. Branża szacuje, że w 2015 r. wydatki Polaków na ekologiczne...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta