Miliony na zdrową żywność i badania dla biznesu
W Warszawie powstanie nowoczesne centrum badające bezpieczną żywność. Wart 33 mln zł projekt Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego sfinansują środki unijne.
Pieniądze trafią na uczelnię dzięki konkursowi ogłoszonemu przez wojewodę mazowieckiego z Regionalnego Programu Województwa Mazowieckiego 2014–2020. Jak twierdzi biuro prasowe, projekt uczelni został bardzo wysoko oceniony.
SGGW otworzy u siebie centrum, które będzie prowadziło innowacyjne badania nad żywnością i metodami je wytwarzania. Głównym zadaniem centrum będzie opracowywanie innowacyjnych metod produkcji bezpiecznej żywności oraz szukanie takich sposobów produkcji żywności, która wytwarza jak najmniej produktów ubocznych i zużywa jak najmniej energii i wody.
Nowe centrum odpowie na najbardziej aktualne pytania dotyczące żywności. Wydziały będą opracowywały żywność pod kątem potrzeb starzejącego się społeczeństwa. Będą prowadzone badania na temat wpływu mechanizmów...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta