Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Witaminy na zdrowie

01 października 2004 | Mozaika | GR

Dieta

Witaminy na zdrowie

  • Dziesięć zasad dobrego jedzenia
  • Piramida zdrowego żywienia
Jesienią na naszych stołach nie powinno zabraknąć świeżych warzyw i owoców. Właśnie teraz możemy zajadać się nimi do syta, bo bez problemu znajdziemy je w sklepach i na bazarach. Im bardziej kolorowo będzie na talerzach, tym lepiej.

Jabłka, gruszki, śliwki, pomidory, fasola, brokuły, szpinak, bakłażany, papryka, cukinia - bez trudu znajdziemy je teraz w sklepach i na targach. Są zdrowe, bo mają dużo witamin i minerałów. Łatwo można z nich przyrządzić smaczny posiłek. - Jarzyny możemy jeść od rana, najlepiej surowe albo gotowane bardzo krótko. Nawet jeśli w ciągu dnia zjemy ich bardzo dużo, z pewnością nam nie zaszkodzą. Z owocami trzeba jednak uważać, bo zawierają sporo cukru i mogą spowodować, że przytyjemy - mówi dr Małgorzata...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 3345

Spis treści
Zamów abonament