Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Barszcz last minute

22 grudnia 2007 | Styl życia

POSTNY WIGILIJNY

∑ 0‚5 l kwasu buraczanego (można kupić gotowy lub wykorzystać własny zrobiony wcześniej)‚ włoszczyzna (bez kapusty)‚ pieprz‚ sól‚ ziele angielskie‚ listek laurowy‚ 100 g suszonych grzybów‚ 5 – 6 świeżych buraków‚ kieliszek czerwonego wina.

Umyte grzyby namoczyć na noc‚ ugotować i odcedzić. Zagotować smak z buraków‚ włoszczyzny i korzeni.

Przelać przez sito. Zmieszać z wywarem z grzybów. Dodać kwas buraczany w proporcjach: 3/4 wywaru‚ 1/4 kwasu. Podgrzewać do wrzenia‚ nie dopuszczając do gotowania....

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 7896

Spis treści

Pierwsza strona

Zamów abonament