Barszcz last minute
POSTNY WIGILIJNY
∑ 0‚5 l kwasu buraczanego (można kupić gotowy lub wykorzystać własny zrobiony wcześniej)‚ włoszczyzna (bez kapusty)‚ pieprz‚ sól‚ ziele angielskie‚ listek laurowy‚ 100 g suszonych grzybów‚ 5 – 6 świeżych buraków‚ kieliszek czerwonego wina.
Umyte grzyby namoczyć na noc‚ ugotować i odcedzić. Zagotować smak z buraków‚ włoszczyzny i korzeni.
Przelać przez sito. Zmieszać z wywarem z grzybów. Dodać kwas buraczany w proporcjach: 3/4 wywaru‚ 1/4 kwasu. Podgrzewać do wrzenia‚ nie dopuszczając do gotowania....
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta