Restaurator ze spluwą
Prezes grupy Kościuszko Polskie JadŁo. Jego specjalnością jest zaczynać od nowa – zamykał interesy, bankrutował, sprzedawał. Najważniejsze to umieć się podnieść – mówi
Od lat chodzi w czarnych podkoszulkach. Często nawet nie ukrywa szelek podtrzymujących kaburę od pistoletu. 54-letni dziś Jan Kościuszko jest jednak najbardziej znany jako twórca Chłopskiego Jadła. Po sprzedaży sieci z tradycyjnym polskim jedzeniem za 27 milionów złotych zabrał się za rozkręcanie kolejnego biznesu. Po dwóch latach od tamtej transakcji grupa Kościuszko Polskie Jadło SA zadebiutuje na warszawskiej giełdzie. Ma to nastąpić w przyszłym tygodniu. Wczoraj nastąpiło...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta