Podróże kulinarne: pieczeń w piwnym sosie
Podróże kulinarne: pieczeń w piwnym sosie
Dwa kilo polędwicy wieprzowej lub schabu (ale bez kości) , związane z gracją nitką lub sznureczkiem, wkładamy do solidnej plastikowej torebki i zalewamy oryginalną marynatą: ćwierć szklanki musztardy typu Dijon, posiekana cebula, pół szklanki miodu, trzy szklanki jasnego piwa. Wszystkie składniki zagotowujemy, zdejmujemy pianę, a następnie miksujemy.
Po schłodzeniu, zalaniu mięsa, szczelnym zamknięciu torebki, w odpowiednim naczyniu trzymamy w lodówce od 8 do 24 godzin. Podgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Mięsko dobrze obsuszamy, solimy, pieprzymy. W żaroodpornym naczyniu...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta