Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Podróże kulinarne: pieczeń w piwnym sosie

07 lutego 1996 | Moje Podróże | NS MR

Podróże kulinarne: pieczeń w piwnym sosie

Dwa kilo polędwicy wieprzowej lub schabu (ale bez kości) , związane z gracją nitką lub sznureczkiem, wkładamy do solidnej plastikowej torebki i zalewamy oryginalną marynatą: ćwierć szklanki musztardy typu Dijon, posiekana cebula, pół szklanki miodu, trzy szklanki jasnego piwa. Wszystkie składniki zagotowujemy, zdejmujemy pianę, a następnie miksujemy.

Po schłodzeniu, zalaniu mięsa, szczelnym zamknięciu torebki, w odpowiednim naczyniu trzymamy w lodówce od 8 do 24 godzin. Podgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Mięsko dobrze obsuszamy, solimy, pieprzymy. W żaroodpornym naczyniu...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 667

Spis treści

Raporty

Media, Internet

Zamów abonament