Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

O dwojgu takich, co nie rzucają mięsem

28 lutego 2009 | Styl życia | Danuta Walewska

„Checz rybacka” w Borowie na Pojezierzu Kaszubskim i Dom Zdrojowy w Jastarni to, moim zdaniem, dwie najlepsze restauracje rybne. Z pewnością na naszym Pomorzu, jeśli nie w Polsce, a objechałam ich sporo.

W Checzy, do której w chwilach słabości jadę na sobotni obiad poświęcając na to cały dzień, rządzi jej właścicielka Barbara Jarema. W Domu Zdrojowym jej brat Paweł Twerjanowicz. Obydwoje chociaż rozmawiać potrafią niemal wyłącznie tylko o kuchni, reprezentują dwie odmienne szkoły. Łączy ich oddanie temu, co robią. Różni cała reszta.

Jej kuchnia jest wielką wariacją na temat kuchni polskiej. Kuchnia Pawła to polska wariacja na wiele tematów. Paweł mówi, że on gotuje dla spa, a siostra ma restaurację.

Szefowa Checzy potrafi zejść o trzeciej rano do...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8255

Spis treści
Zamów abonament