Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Gesslerowie od kuchni

24 grudnia 2010 | Eko+ | Adam Błaszczak
Magda Gessler wpada z ekipą telewizyjną
autor zdjęcia: Rafał Guz
źródło: Fotorzepa
Magda Gessler wpada z ekipą telewizyjną
Adam Gessler  promuje teraz synów, którzy wraz z nim prowadzą restaurację „U kucharzy”.  Na zdjęciu (od lewej) Adam Szczęsny i Mateusz  wraz z ojcem podczas prezentacji programu „Wściekłe gary” w TVP 1.
autor zdjęcia: Mateusz Dąbrowski
źródło: Fotorzepa
Adam Gessler promuje teraz synów, którzy wraz z nim prowadzą restaurację „U kucharzy”. Na zdjęciu (od lewej) Adam Szczęsny i Mateusz wraz z ojcem podczas prezentacji programu „Wściekłe gary” w TVP 1.
 Piotr Gessler  zawsze był w cieniu starszego brata. Media cytują jego uwagę sprzed kilku lat, że Adam „wrobił” go w małżeństwa z Martą i Magdą
autor zdjęcia: Kuba Kamiński
źródło: Fotorzepa
Piotr Gessler zawsze był w cieniu starszego brata. Media cytują jego uwagę sprzed kilku lat, że Adam „wrobił” go w małżeństwa z Martą i Magdą
Magda Gessler  chwali w wywiadach   talent kulinarny córki Lary,  która studiuje socjologię  i od ponad roku prowadzi  cukiernię-restaurację „Słodki Słony”
źródło: archiwum rodzinne
Magda Gessler chwali w wywiadach talent kulinarny córki Lary, która studiuje socjologię i od ponad roku prowadzi cukiernię-restaurację „Słodki Słony”
Marta Gessler nie chce wracać do wspomnień sprzed lat. Twierdzi, że już nie przeszkadza jej, że niektórzy mylą  ją z Magdą
autor zdjęcia: Justyna Cieślikowska
źródło: Fotorzepa
Marta Gessler nie chce wracać do wspomnień sprzed lat. Twierdzi, że już nie przeszkadza jej, że niektórzy mylą ją z Magdą
źródło: Rzeczpospolita

„Kuchenne rewolucje” Magdy Gessler i „Wściekłe gary” Adama Gesslera przyciągają przed ekrany telewizorów miliony Polaków zafascynowanych światem restauracji. Nie mniej fascynująca jest historia rodziny Gesslerów

Wśród znanych w Polsce rodzin restauratorów nie ma drugiej takiej, która by była tak popularna w mediach jak warszawski klan Gesslerów. Pełno ich w plotkarskich serwisach, w kolorowych czasopismach, a ostatnio także w telewizji. Do niedawna dziennikarze w komentarzach „Gessler kontra Gessler” skrzętnie porównywali słupki oglądalności „Rewolucji kuchennych” prowadzonych przez Magdę Gessler w TVN i „Wściekłych garów” jej szwagra, Adama Gesslera w publicznej TVP. Sądząc po danych Nielsen Audience Measurement, część widzów też mogła je porównywać przeskakując z kanału na kanał, bo jesienią oba programy nadawane w sobotę prawie w tym samym czasie, miały podobny, ponad 22-proc. udział w widowni.

Gesslerowie konkurują też na felietony kulinarne. Magda Gessler, która firmuje swym nazwiskiem kilkanaście restauracji na czele ze staromiejską U Fukiera, publikuje je w tygodniku „Wprost”. Adam Gessler od niedawna jest felietonistą w „Przekroju”. Jego była szwagierka Marta Gessler, właścicielka Qchni Artystycznej, od lat ma swą rubrykę kulinarną w „Wysokich obcasach”, sobotnim dodatku do „Gazety Wyborczej”.

Rodzinna sztuka

Wrodzinnych koligacjach Gesslerów wiele osób się gubi – mylą Martę z Magdą, a Piotra z Adamem, przypisując restauracje jednych drugim. Zresztą dla wielu osób Gesslerowie – mimo sporów i rozstań – pozostają...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8811

Spis treści

Pierwsza strona

Moje Podróże

Zamów abonament