Mniej barier dla producenta cydru
Zniknie obowiązek posiadania własnych maszyn do rozlewania i butelkowania alkoholu z jabłek.
Sadownicy, którzy mają przynajmniej hektar upraw z jabłkami, mogą produkować do 10 tys. litrów cydru rocznie. Zainteresowanych jest jednak mało, a winne temu są bariery prawne. Jedna ma zniknąć. Osoby zainteresowane produkcją napoju alkoholowego z jabłek nie będą musiały posiadać rozlewni swojego wyrobu. Taką zmianę przewiduje przyjęty wczoraj przez rząd projekt nowelizacji ustawy o wyrobie i rozlewie wyrobów winiarskich....
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta