Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Kurnik na koksie

09 grudnia 2015 | Pierwsza strona | Łukasz Kaniewski

Rolnicy muszą ograniczyć stosowanie antybiotyków do produkcji żywności. Skutki tych praktyk odczują ludzie – ostrzegają naukowcy.

Nadużywanie antybiotyków powoduje, że uodporniają się na nie bakterie, a to prowadzi do trudno wyleczalnych infekcji u ludzi. Zwierzęta w USA na przykład otrzymują 2,5 razy więcej antybiotyków niż chorujący tam ludzie. To sprawia, że grozi nam „antybiotykowa apokalipsa". —ł.k.

Wydanie: 10316

Wydanie: 10316

Spis treści
Zamów abonament