Walentynkowe smaki
Już za kilka dni zimową pluchę rozświetlą różowe blaski walentynek. Serduszka, pluszaki, błyskotki i... nieodzowne afrodyzjaki! A trudno o lepsze niż te jadalne.
Już Casanova dawał przykład ambitnym kochankom, zaczynając dzień od tuzinów ostryg. I choć nie samymi ostrygami miłość się karmi, to owoce morza wyznaczają właściwy początek szlaku romantycznego wieczoru.
Piorunujące wrażenie na niejednej damie zrobią niezwykłe percebes. Te oceaniczne stwory wyglądają jak szpony smoka, mienią się szarymi i zielonymi kolorami. Na pozór niejadalne, po 90-sekundowym gotowaniu w mocno osolonej wodzie...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta