Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Walentynkowe smaki

05 lutego 2016 | Nauka | Justyna Adamczyk

Już za kilka dni zimową pluchę rozświetlą różowe blaski walentynek. Serduszka, pluszaki, błyskotki i... nieodzowne afrodyzjaki! A trudno o lepsze niż te jadalne.

Już Casanova dawał przykład ambitnym kochankom, zaczynając dzień od tuzinów ostryg. I choć nie samymi ostrygami miłość się karmi, to owoce morza wyznaczają właściwy początek szlaku romantycznego wieczoru.

Piorunujące wrażenie na niejednej damie zrobią niezwykłe percebes. Te oceaniczne stwory wyglądają jak szpony smoka, mienią się szarymi i zielonymi kolorami. Na pozór niejadalne, po 90-sekundowym gotowaniu w mocno osolonej wodzie...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 10362

Wydanie: 10362

Spis treści

Publicystyka, Opinie

Zamów abonament