Może być droższa, byleby zdrowa
Żywność | Rewolucyjne zmiany w zwyczajach konsumentów
Cena zawsze była dla Polaków głównym kryterium wyboru produktów spożywczych. W ostatnich latach można jednak zaobserwować stały wzrost zainteresowania szeroko rozumianą zdrową żywnością.
Jak wynika z badań firmy Open Research, niemal dwie trzecie kupujących stara się wybierać zdrową żywność podczas wizyt w sklepie. Do tej wyraźnej tendencji dostosowują się sieci handlowe oraz producenci artykułów spożywczych. Wciąż jednak tylko nieco ponad połowa konsumentów uważa, że dostęp do tego rodzaju produktów jest łatwy.
Bez niepożądanych składników
51 proc. ankietowanych twierdzi, że kupuje...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta