Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Catering miał być robiony w kotłowni

02 kwietnia 2020 | Prawo co dnia | Danuta Frey

Epidemia koronawirusa i jej skutki w postaci recesji zmuszą wielu ludzi do szukania innych niż do tej pory źródeł zarobkowania.

Takie inicjatywy muszą być jednak zgodne z obecnymi przepisami, a te nie zostały na razie zmienione. Nie oceniając więc ich zalet (i wad), należy ich przestrzegać.

Z pomysłem zmiany przeznaczenia kotłowni na działalność gastronomiczną zgłosił się do Urzędu Gminy Dywity mieszkaniec województwa warmińsko-mazurskiego. Budynek kotłowni stał w centrum zabudowy mieszkaniowej jedno- i wielorodzinnej. Inwestor chciał go przystosować do działalności cateringowej, polegającej na przygotowywaniu na...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 11624

Wydanie: 11624

Spis treści

Reklama

Nieprzypisane

Zamów abonament