Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Zahamowana rewolucja

26 sierpnia 2022 | Komentarze | Anna Cieślak

W obliczu drożyzny na sklepowych półkach Polacy mogą zwrócić się w stronę produktów tańszych, ale gorszej jakości.

Polacy konsumują coraz mniej białego pieczywa i ziemniaków – wynika z zestawienia przygotowanego przez ING Bank Śląski. To wbrew pozorom dosyć ważna i, co istotne, dobra informacja. Bo skoro stać nas na zwykle droższe zamienniki takich podstawowych produktów, to znaczy, że polskie społeczeństwo się bogaci (a do tego odżywia się zdrowiej).

Potwierdzeniem tezy o rosnącej zamożności Polaków może być również fakt, że coraz mniej jedzenia spożywamy w domach, za to chętniej korzystamy z ofert restauracji czy barów. Problem w tym, że te pozytywne trendy mogą się wkrótce niestety odwrócić. Wszystko...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 12353

Wydanie: 12353

Spis treści

Reklama

Komunikaty

Zamów abonament