Cesarz Północy przy słodkim reniferze
KOKTAJLE
Współzawodnictwo barmanów
Cesarz Północy przy słodkim reniferze
25 ml wódki ananasowej, 10 ml dżinu, 10 ml Goldwasser, 2, 5 ml zielonego Creme de Menthe, 2, 5 ml Blue Curacao. Takich składników użył Grzegorz Antos z krakowskiej restauracji Hawełka do sporządzenia koktajlu "Nie z tej Ziemi". Tą kompozycją zwyciężył w Polish Finlandia Vodka Cup, konkursie dla barmanów....
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta